web 2.0

Wifi door het hele huis

Met een ipad is het leuk surfen, maar dat lukte tot voor kort alleen in de woonkamer in de buurt van de router. Boven had ik een tweede accesspoint gezet maar die kreeg ik alleen in de gang met andere instellingen dan in de woonkamer. Het resultaat zodra ik boven was moest ik omschakelen van draadloos netwerk. Geen drama maar wel gedoe.

Toen kwam ik deze blogpost tegen waarin werd uitgelegd hoe ik met meerdere accesspoints 1 draadloos netwerk kon maken. Eigenlijk is het heel simpel en logisch.

Voor het instellen van een draadloos netwerk met 2 accesspoints/routers moeten de volgende stappen doorlopen worden.

  1. Indien beide apparaten een DHCP server aan kunnen bieden zet er 1 uit. (De DHCP server verstrekt IP adressen).
  2. Laat de DHCP server op IP adres 192.168.1.3 beginnen met uitgeven van adressen.
  3. Stel het IP adres van het tweede apparaat in op 192.168.1.2
  4. Zet een van de apparaten in op kanaal 11 en de andere op 6 (5 verschil anders zitten ze elkaar in de weg). Mocht je nog een derde apparaat willen gebruiken moet die op kanaal 1 en denk dan ook aan de IP adressen.
  5. Stel op beide apparaten de SSID en security instellingen identiek in.

Meer was er niet nodig en nu hoef ik niet meer over te schakelen en heb ik zelfs een draadloos netwerk op zolder.

Tags: , ,

Reacties zijn gesloten